fuelGR – web έκδοση

[Note to the non-Greek speaking reader: this post is in Greek because it is of local interest only. It’s about a web app for fuel stations and fuel prices of the Greek market]

Το fuelGR for Web είναι μια web εφαρμογή για ενημέρωση σχετικά με τιμές υγρών καυσίμων και πρατήρια της Ελληνικής αγοράς. Η εφαρμογή είναι το 3ο μέλος της σχετικής οικογένειας εφαρμογών (οι άλλες δύο είναι τα fuelGR for Windows Desktop και fuelGR for Windows Phone) και όλες τροφοδοτούνται με δεδομένα από το fuelGR API που έχει αναπτύξει η ομάδα του DEiXTo. To fuelGR API λαμβάνει τιμές από το Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων.

Η εφαρμογή βρίσκεται σε δημόσια δοκιμαστική έκδοση (public beta) στη διεύθυνση: http://deixto.gr/fuelgr . Για feedback και σχόλια χρησιμοποιείστε την παρούσα σελίδα.

fuelGR for web - screenshot

Η web έκδοση του fuelGR έχει σχεδόν το ίδιο σύνολο χαρακτηριστικών με τις δύο παλαιότερες εφαρμογές και ειδικότερα:

 • προβολή πρατηρίων σε χάρτη με επιβεβαιωμένες θέσεις για τουλάχιστον 50% των πρατηρίων (δύσκολα θα βρείτε ακρίβεια άνω του 10% στις ανταγωνιστικές εφαρμογές)
 • πολλαπλά φίλτρα πληροφορίας (περιοχή, μάρκα και τύπο καυσίμου (και υγραέριο), παλαιότητα τιμών),
 • προβολή εικόνας του πρατηρίου μέσω Google StreetView για όσα πρατήρια έχουν ακριβή θέση στο χάρτη,
 • μηχανισμό για υποβολή πρότασης διόρθωσης θέσης,
 • χρωματική επισήμανση ακριβών και φτηνών πρατηρίων καθώς και του φθηνότερου πρατηρίου μιας περιοχής,
 • responsive σχεδίαση για σωστή προβολή και σε μικρές συσκευές

Το fuelGR for Web αναπτύχθηκε από τον Πηγαδά Αθανάσιο, φοιτητή του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής του ΤΕΙ Θεσσαλίας, υπό την καθοδήγηση του Καθ. Εφαρμογών του Τμήματος, κ. Φώτη Κόκκορα.

InnovAthens - Open Data Hackathon 2015-03-18

Η εφαρμογή παρουσιάστηκε και διακρίθηκε (1η εφαρμογή) σε hackathon για ανοιχτά δεδομένα (open data) που συν-διοργάνωσαν η ΕΛΛ/ΛΑΚ και το ΕΚ “Αθηνά” στο πλαίσιο του Athens Science Festival. Η παρουσίαση έγινε στο κτίριο του InnovAthens στην Αθήνα.

About Fotis Kokkoras

I am a lecturer @ University of Thessaly, Greece
This entry was posted in News and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

9 Responses to fuelGR – web έκδοση

 1. ΓΙΑΝΝΗΣ says:

  ΜΠΡΑΒΟ ΗΤΑΝ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΛΕΙΠΕ..

 2. Apostolos says:

  Καλησπέρα σας, η εφαρμογή σας είναι πολύ εύχρηστη και ακόμα περισσότερο χρήσιμη. Θα ήθελα να αναφέρω ένα πιθανό σημείο προς βελτίωση. Επειδή υπάρχουν πρατήρια που δεν ανεβάζουν τιμές στο υπουργείο και δεν έχετε δεδομένα. Θα μπορούσε κάποιος να σας ενημερώνει για μια θέση πρατηρίου πάνω στο χάρτη και να το προσθέτετε. Καθώς υπάρχουν μερικές ελλείψες. Εννοω να υπάρχει ένας τρόπος επικοινωνίας ώστε εσείς να μπορείτε να ενημερώνετε την εφαρμογή (έστω και χωρίς τιμές) ότι εκεί υπάρχει πρατήρια με αυτή την επωνυμία και εταιρεία.

  Αλλά και πάλι πρέπει να λάβετε πολλά συγχαρητήρια.

  • admin says:

   Ευχαριστούμε για τα σχόλια.
   Αυτό που ζητάτε τεχνικά δεν είναι εφικτό καθώς δεν μπορούμε να διασφαλίσουμε την εγκυρότητα των πληροφοριών που θα έρχονται από μια τέτοια οδό. Το απλούστερο που μπορείτε να κάνετε είναι να ζητήσετε από το πρατήριο να εγγραφεί στο Παρατηρητήριο Τιμών Καυσίμων (http://www.fuelprices.gr/) και να καταχωρεί εκεί τιμές, ως οφείλει βάσει νόμου! Μόλις το κάνει θα εμφανιστεί και στα δεδομένα του fuelGR.

   • Apostolos says:

    Καλησπέρα, το κατανοώ και λόγω εγκυρότητας, θα μπορούσε κάποιος να σας ενημερώσει για κάποιο πρατήριο που ανεβάζει τιμές στο παρατηρητήριο και ίσως έχει και υποκατάστημα και μετά από έλεγχο δικό σας (αν υπάρχει αυτή η δυνατότητα) να προστεθεί?

    Ευχαριστώ.

    • admin says:

     Γιατί το κάνουμε δύσκολο; Κάθε πρατήριο οφείλει να είναι στο Παρατηρητήριο Τιμών Καυσίμων και να δίνει τις τιμές του. Αυτομάτως εισάγεται και στο fuelGR. Για ποιο λόγο να ενημερώνετε μόνο το fuelGR και όχι το Παρατηρητήριο? Εμείς δεν έχουμε τα μέσα να ελέγξουμε τι θα μας λέει το κάθε πρατήριο. Στο Παρατηρητήριο όμως υπάρχει νομική υποχρέωση από πλευράς πρατηρίου.

 3. Διονύσης says:

  Αρχικά θα ήθελα να σας συγχαρώ για την λειτουργικότητα και την ακρίβεια της εφαρμογής σας!

  Εν συνεχεία, θα ήθελα να σας ρωτήσω (επειδή δεν μου είναι σαφές): Καθέ πότε ανανεώνετε τις τιμές των πρατηρίων στην εφαρμογή; Οι τιμές στο fuelprices.gr ανανεώνονται από τους πρατηριούχους κάθε στιγμή στην διάρκεια της ημέρας. Εσείς κάθε πότε τις κάνετε refresh στο site;

  Ευχαριστώ πολύ και συνεχίστε έτσι!

  Διονύσης

  • admin says:

   Ευχαριστούμε! Οι τιμές ενημερώνονται αρκετές φορές τη μέρα και σε χρονικά σημεία που έχουμε δει ότι γίνονται μαζικά ενημερώσεις από πλευράς πρατηριούχων. Άρα οι τιμές γενικά δεν είναι πραγματικού χρόνου – υπάρχει μια καθυστέρηση από μηδέν λεπτά ως περίπου μια ώρα στη χειρότερη περίπτωση. Σύντομα θα αυξήσουμε το ρυθμό για τα πιο δημοφιλή καύσιμα οπότε να περιμένετε μείωση της χειρότερης περίπτωσης περίπου στο μισό (μισή ώρα). Μακροπρόθεσμα θα λάβουμε υπόψη και την πυκνότητα χρηστών ανά νομό ώστε νομοί με πολλούς χρήστες να ενημερώνονται ακόμη πιο συχνά.

 4. Γιάννης says:

  Ως παλιός χρήστης android, χρησιμοποιώ καιρό την εφαρμογή και μπορώ να πω έχει εξελιχθεί σε πολύ καλό βαθμό. Συγχαρητήρια στην ομάδα που ανέπτυξε το fuelGR.
  Το επόμενο βήμα θα πρέπει να είναι η έκδοση IOS (για iPhone, iPad κλπ) γιατί η χρήση της εφαρμογής μέσω browser είναι δυσκολη, κυρίως στη οδήγηση.

  • admin says:

   Ευχαριστούμε!
   Είχαμε 1-2 επαφές με iOS developers αλλά δυστυχώς η προσφορά τους ήταν ασύμφορη! Ελπίζουμε να το διευθετίσουμε – το θέλουμε κι εμείς.